Hrvatska

24-25. XII

Društvo antikvara Srbije

DRAGI SVI

Društvo antikvara Srbije od 12.10. počinje sa održavanjem prve antikvarne – vintage pijace simbolično u hotelu Jugoslavija.

Po uzoru na slične pijace u Evropi ideja nam je da se na jednom mestu nadju svi ljubitelji antikviteta, starina, vintage i etno predmeta da razmenjuju iskustva i predmete.

Na našoj pijaci moći ćete da izvršite i besplatu procenu svojih premeta ili da pronađete neki koji vam u kolekciji nedostaje.

HOTEL JUGOSLAVIJA

OD SREDE DO NEDELJE
Radno vreme: radnim danima od 10 do 20 h

Radno vreme: vikendom od 11 do 18 h.

Ukoliko želite da budete izlagač I postanete deo DAS-a info na tel. 065 950 1050.

Društvo antikvara Srbije osnovano je 1994. godine u Beogradu.

U ovom trenutku, Društvo ima više od 300 registrovanih članova. Članovi Društva su uglavnom ljubitelji antikviteta: među njima ima kolekcionara-numizmatičara, umetnika-restauratora, sakupljača starih slika, bronze, srebrnih predmeta, nameštaja, etno-stvari i svega drugog što se nekada, pre sto i više godina, koristilo za život, kao i svega onoga što bi se moglo nazvati starinom ili antikvitetom.

Jedan od razloga za osnivanje Društva jeste upravo potreba da se svi oni koji vole umetnost okupe na jednom mestu i time pomognu da se kulturna baština Srbije sačuva, da se ne rasipa po svetu, da ne odlazi iz zemlje, već da se u zemlju vrati. Isto tako, Društvo antikvara Srbije čuva prošlost od zaborava i pruža priliku mlađim naraštajima da vide kako se živelo i radilo nekad, u vreme njihovih predaka, bez kompjutera, mobilnih telefona i drugih noviteta.

Osim toga, Društvo za svoje članove, kao i za zainteresovanu publiku, organizuje različite manifestacije, izložbe kao što su sajmovi antikviteta, gde izlagači mogu da ponude svoje eksponate, da izvrše razmenu ili da među eksponatima pronađu poneki predmet koji im u kolekciji nedostaje.

Kontakt informacije

Naše Facebook vesti